رشته های هنر در دانشگاه / پر متقاضی ترین رشته های کنکور هنر
همانطور که میدانید رشته های کنکور هنر و زبان به صورت شناور ارائه میشوند و همین موضوع باعث خاص شدن کنکور در این دو رشته میشود .
هرساله داوطلبان متقاضی بقیه رشته ها از جمله علوم انسانی ، ریاضی و فنی و علوم تجربی علاوه بر شرکت در کنکور تخصصی خود در یکی از این دو رشته نیز ثبت نام و با یکدیگر رقابت میکنند . ما در این مطلب قصد داریم در مورد رشته های کنکور در دانشگاه هنر و همچنین بازار کار رشته های پرطرفدار آن صحبت کنیم و بیشتر با انها اشنا شویم .
کنکور هنر و انتخاب رشته در آن
در کنکور هنر نیز به مانند سایر رشته ها رقابت زیادی وجود دارد . هر ساله تعداد داوطلبان زیادی علاوه بر ثبت نام در کنکور تخصصی خود در کنکور هنر نیز ثبت نام میکنند و این موضوع یکی از دلایل افزایش تعداد رقبا در این کنکور میباشد . البته باید بدانید قبول شدن در رشته های برتر دانشگاهی هنر کار چندان راحتی نخواهد بود. شما باید اطلاعات کافی در مورد این رشته را کسب کنید و با برنامه ریزی بتوانید مطالعه کافی برای رسیدن به مرحله تسلط بر سوالات را داشته باشید.
رشته های دانشگاهی کنکور هنر در ۵ زیرگروه تقسیم شده اند که در هریک از ان ها دارای ضرایب متفاوتی در دروس اختصاصی میباشد. شما باید هنگام مطالعه و هدف گذاری برای رشته های دانشگاهی در مورد ضریب ها و تاثیر هر درس در کنکور آگاه باشید تا بتوانید بهتر مسیر را برای خود روشن کنید
همانطور که در ابتدای مقاله رشته های کنکور ریاضی (لینک به رشته ها) توضیح دادیم برگزیدن معیار های مناسب برای انتخاب رشته یکی از مهمترین نکات برای انتخاب رشته صحیح میباشد.
و البته در این مقاله در مورد این معیارها و اولویت بندی آنها به طور کامل بحث شده است و اگر آن مطلب را نخوانده اید بهترین فرصت همین الان است که بخش ‘چگونه انتخاب رشته کنم ؟’ آن مقاله را مطالعه کنید.
نکته مهم دیگری که شاید در ابتدا داوطلبان رشته های هنر از آن اطلاع نداشته باشند آزمون عملی اکثر رشته های هنر است .
همه رشته های هنر دارای آزمون عملی نیستند و فقط ۱۶ رشته به صورت نیمه متمرکز و دارای آزمون عملی هستند .
این ۱۶ رشته نیز اکثرا جز رشته های پرمتقاضی کنکور هنر به حساب می آیند .
شرکت در آزمون عملی اجباری است و اگر شما پس از کنکور و قبولی در این رشته ها در ازمون عملی شرکت نکنید به منزله حذف شما از فرایند انتخاب رشته خواهد بود
پر متقاضی ترین رشته های کنکور هنر
شاید در انتخاب رشته هنر ، استعداد و علاقه داوطلبان به رشته ها نکته مهم تری نسبت به سایر گروه های کنکور باشد اما باید در نظر بگیرید عوامل محیطی مانند بازار کار و غیره نیز در موفقیت شما تاثیر گذارند . پس بهتر است اطلاعات کامل تری نسبت به رشته ها به دست بیاورید .
۱- سینما
رشته سینما احتمالا برای بسیاری جذاب ترین رشته دنیاست ! سینما در زیرگروه چهارم هنر قرار دارد
رشته سینما دارای چهار گرایش تدوین، فیلمنامه نویسی، کارگردانی و فیلمبرداری میباشد که داوطلبان باید به دلخواه یکی از آن ها را انتخاب و در آن به ادامه تحصیل بپردازند
رشته سینما همچنان که پر تقاضا ترین رشته هنر می باشد بازارکار به نسبت خوبی هم دارد . البته باید توجه داشته باشید میزان تسلط و خلاقیت شما کلید اصلی ورود به بازار کار سینماست و میدانیم جرقه اولیه تسلط و خلاقیت در این رشته علاقه است .
۲ – طراحی صنعتی
طراحی صنعتی جز رشته های خاص و بسیار پرطرفدار هنر میباشد دانشجویان رشته طراحی صنعتی سعی در تلفیق هنر و صنعت در محصولات تجاری دارند و همانطور که مشخص است بازار کار بسیار خوبی هم میتواند داشته باشد . علاوه بر بازار کار مناسب میانگین بالای درآمد افراد شاغل در این رشته یکی دیگر از نکات مثبت آن است.
کارخانجات صنعتی ، شرکت های طراحی محصول و مدل سازی به کمک نرم افزار برخی از موقعیت های شغلی این رشته به حساب می آید البته باید گفت که در سال های اخیر با افت نسبی صنعتی کشور این رشته هم با افت موقعیت های شغلی مواجه شده است و با افزایش فارغ التحصیلان ان رقابت از سال های قبل برای شغل ها بیشتر شده
۳- بازیگری
رشته بازیگری هم به مانند سینما یکی دیگر از رشته های جذاب کنکور هنر به حساب میاید . در مورد رشته بازیگری شاید بتوان یک مقاله جداگانه تهیه کرد اما به طور خیلی خلاصه باید بدانید موفقیت در این رشته به عوامل بسیار زیادی وابسته است.
این رشته جز پرمتقاضی ترین رشته های کنکور هنر میباشد و فارغ التحصیلان زیادی نیز در آن وجود دارند.
با کاهش و افت کلی سینما و هنر های بصری در چند سال اخیر نیز موقعیت های شغلی این رشته به نسبت کم شده است اما در نظر بگیرید که این رشته یکی از پردرآمدترین رشته ها در کنکور هنر نیز میباشد
توجه همزمان به مزیت ها و معایب رشته بازیگری و همچنین علاقه و استعداد خودتان میتواند در تصمیم گیری برای انتخاب یا عدم انتخاب آن نکته کلیدی به نظر رسد.
۴- رشته عکاسی
رشته عکاسی نیز همچنان که جز پرمتقاضی ترین رشته های هنر میباشد جز رشته هایی با بازار کار مناسب نیز به حساب میاید.
این رشته موقعیت شغلی های متنوعی از جمله عکاسی صنعتی عکاسی خبری استودیوهای عکاسی و غیره را پیش روی فارغ التحصیلان قرار میدهد و همانطور که در ابتدا گفتیم به طور کلی موقعیت های شغلی رشته عکاسی خوب تلقی میشود .
۵- رشته گرافیک
نیاز روز افزون صنایع و شرکت های مختلف به طراحی سبب آن شده که رشته گرافیک یکی از رشته های پرمتقاضی هنر به حساب بیایید . از پروژه های استارتاپی کوچک تا شرکت ها و کارخانه های بزرگ همگی نیاز به طراحان گرافیک در بخش های مختلفی از جمله طراحی لوگو و پوستر و چاپ و دسته بندی و غیره دارند
۶ – نقاشی
نقاشی نیز یکی دیگر از رشته های پرمتقاضی هنر به حساب میاید . داشتن درآمد از طریق این رشته به شدت وابسته به تلاش شما در طول دوران تحصیل خواهد داشت . برگزاری کلاس و تدریس تا راه انداختن نمایشگاه و فروش آثار همگی جز موقعیت های شغلی فارغ التحصیلان این رشته میباشد
باید توجه داشته باشید تمامی ۶ رشته معرفی شده در بالا دارای آزمون عملی علاوه بر برگزاری کنکور میباشند
و اگر شما در مورد کنکور هنر و همچنین سایر موارد مرتبط با آن دارای سوال هستید
علاوه بر مطالعه وبلاگ موسسه ونوس
میتوانید با شماره های زیر با مشاوران موسسه ونوس در تماس باشید و اشکالات و شبهات خود را برطرف کنید
دیدگاهتان را بنویسید