روش مطالعه ادبیات فارسی برای کنکور سراسری چگونه است؟
همانطور که از ضریب درس ادبیات در کنکور مشخص است،یکی از دروس بااهمیت کنکور به حساب میآید.درس ادبیات فارسی از ضریب ۴ برخوردار است و جزو دروس عمومی کنکور سراسری است. داوطلبان با سوالات درس ادبیات فارسی در ابتدای دفترچه کنکور سراسری مواجه میشوند، تعداد سوالات ادبیات فارسی در کنکور سراسری ۲۵ عدد است که از شماره ۱ تا شماره ۲۵ دفترچه کنکور سراسری را به خود اختصاص داده است. زمان پیشنهادی مدرسین درس ادبیات فارسی کنکور سراسری موسسه ونوس برای پاسخ به تست ها ۴۲ ثانیه است.
برای پاسخ دهی به سوالات درس ادبیات داوطلبان کنکور سراسری باید دروس ادبیات پایه های دهم، یازدهم و دوازدهم را مطالعه نمایند.
سوال اساسی که ذهن هر داوطلب کنکور را به خود مشغول کرده است، این است که چطور میتوان به سوالات این درس پاسخ داد و درصد قابل توجهی از تست های ادبیات فارسی را پاسخ داد؟
در ابتدا هر داوطلب باید با نحوه بودجه بندی درس ادبیات فارسی برای کنکور سراسری آشنا باشد تا بتواند متناسب با استعداد خود و درجه سختی هر سرفصل به سوالات ادبیات پاسخ دهد.
سر فصل های درس ادبیات فارسی کنکور سراسری بنابر بودجه بندی اعلامی از سوی سازمان مربوطه بدین شکل است:
– واژگان و املا : ۶ سوال
– زبان فارسی : ۵ سوال
– تاریخ ادبیات : ۱ سوال
– آرایه های ادبی : ۴ سوال
– قرابت معنایی : ۹ سوال
در ادامه به بررسی هر کدام از بخش های اشاره شده میپردازیم تا داوطلبان عزیز با ویژگی ها و سرفصل های هرکدام از مباحث اشاره شده آشنایی پیدا کنند و بتوانند برای مباحث درس ادبیات متناسب با درجه سختی و درصد اختصاص یافته برنامه ریزی کنند.
– بخش واژگان و املا : این بخش ۲۴ درصد از تست های درس ادبیات را به خود اختصاص داده است.بخش واژگان و املا نسبت به سایر بخش های درس ادبیات فارسی راحت تر است و داوطلبان میتوانند با روشی که متخصصین و مدرسین موسسه ونوس در ادامه به آن میپردازد به راحتی تست های این بخش را پاسخ دهند.
- یک دفتر آماده کنید و تمامی لغات دشوار و جدید را در آن یادداشت کنید.
- درسهایی که نثر قدیمیدارند باید با دقت بیشتری مطالعه شوند.
- تستهای بخش املا بیشتر مربوط به غلط یا صحیح بودنکلمه هستند.
- لغات ستارهداردر داخل متن درس اهمیت زیادی در کنکور دارند و معمولا از این قسمتها سوالی در کنکور میآید.
- لغات آخر کتابنیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند مطالعه این لغات را به هیچ عنوان فراموش نکنید.
- کلمات املاییو بیاموزیمهای کتاب ادبیات فارسی برای بخش املا بسیار مهم و حیاتی هستند. مطالعه این بخشها را فراموش نکنید.
- متن کتاب ادبیات فارسی را با دقت زیادی برای این بخش مطالعه کنید.
- واژههای هم آواکه تلفظ یکسان اما املا متفاوتی دارند نیز بسیار برای این بخش بسیار مهم هستند.
- کلماتی که دارای یکی از حروف ت/ط، ث/س/ص، ح/ه، ذ/ز/ض/ظ، ع/ء همزه یا غ/ق هستند نیز در املا اهمیت زیادی دارند.
– بخش زبان فارسی : این بخش ۲۰ درصد از تست های درس ادبیات را در کنکور سراسری به خود اختصاص داده است. این بخش بدون شک یکی از سخت ترین و سنگین ترین مباحث کنکور سراسری است. این بخش نیازمند حل تست های بسیار زیادی است. داوطلبانی که قصد مطالعه این بخش را دارند باید به این نکته توجه کنند که مطالعه تنها کافی نیست و در کنار مطالعه بررسی و تحلیل تست های این بخش خصوصا تست های مرتبط با این بخش از کنکورهای سال های گذشته اهمیت دارد. مباحث واج، تکواژ، واژهُ شمارش کلمات ساده و مشتق بسیار مهم است. این مباحث در سال های اخیر مورد توجه طراحان کنکور سراسری بوده است. همچنین مباحث گروه اسمی، گروه فعلی، نوع واژه و ویرایش را نیز با دقت زیادی مورد مطالعه قرار دهید.
– بخش تاریخ ادبیات : یکی از ساده ترین بخش های ادبیات فارسی، بخش تاریخ ادبیات میباشد. این بخش تنها یک سوال دارد و ۴ درصد از تستهای ادبیات را در کنکور سراسری به خود اختصاص داده است. برای پاسخگویی به سوالات این بخش نیازمند حفظ نام شعرا، نویسندگان، آثار آنها، قرن آنها، موضوع آثار و ویژگی آثار آنها هستید. داوطلبانی در این بخش موفق هستند که از حفظیات خوبی برخوردار باشند. از آنجا که مباحث این بخش بسیار فرار است پیشنهاد میکنیم از این قسمت خلاصه برداری کرده و هر هفته مرور کلی داشته باشید تا بتوانید درصد این قسمت را با موفقیت در کنکور سراسری به خود اختصاص دهید. بهتر است برای پاسخ دهی به تست های این بخش یک سیستم رمزگذاری برای حفظ بهتر ایجاد کنید.
– بخش آرایه های ادبی : این بخش نیز یکی از بخش های سخت درس ادبیات در کنکور سراسری است. سوالات این بخش غالبا مفهومی هستند و داوطلبانی که به دنبال کسب ۱۰۰ درصد ادبیات کنکور هستند به مطالعهی این بخش میپردازند. این بخش ۱۶ درصد از تست های ادبیات را به خود اختصاص داده است. سوالات این بخش کاملا از مباحث کتاب میباشد، قبل از هر چیز مطالعه دقیق کتاب درسی پیشنهاد میگردد.
پیشنهاد ما در ونوس به شما این است که تعاریف آرایه های ادبی را با دقت مطالعه کنید و مثال های آنها را به خاطر بسپارید، همچنین تست های سال های گذشته را مورد مطالعه و بررسی قرار دهید. لازم به ذکر است آرایه ایهام یکی از پر سوال ترین آرایه ها در کنکور سراسری است. پیشنهاد میشود این آرایه را به خوبی مورد مطالعه قرار دهید.
– بخش قرابت معنایی : این بخش با ۹ سوال و اختصاص ۳۶ درصد از تست های ادبیات یکی از مهمترین بخش های درس ادبیات در کنکور سراسری میباشد. داوطلبانی که میخواهند تراز خوبی در این درس کسب کنند باید بخش قرابت معنایی را به دقت مطالعه کنند. این بخش یکی از جذابترین و همچنین مفهمومی ترین بخش های درس ادبیات است. داوطلبان باید برای موفقیت در این بخش تمامی اشعار کتاب را به دقت مطالعه کنند و معانی اشعار را در نظر داشته باشند. پیشنهاد میشود ابیات مشابه هر بیت را در دفتر مشخصی یادداشت نمایید تا در دوران جمع بندی کنکور مروری داشته باشید. رمز موفقیت در انجام تست های این بخش این است که صورت سوالات تست ها را با دقت کافی مطالعه نمایید، صورت سوال میتواند راهنمای اصلی شما در انتخاب گزینه صحیح تست میباشد.
در ادامه به بررسی سه مبحث مهم که در سال های گذشته مورد توجه طراحان کنکور سراسری بوده است میپردازیم.
این سه مبحث به ترتیب عبارتند از : قرابت معنایی، زبان فارسی و آرایه های ادبی میباشد. داوطلبان محترم میتوانند با مطالعه این سه قسمت ۷۲ درصد از ادبیات کنکور سراسری را کسب کنند. متخصصین ما در موسسه ونوس دورههایی برای تسلط داوطلبان بر این مباحث مهم طراحی کردهایم تا داوطلبان به راحتی بر مباحث این دوره مسلط بشوند.
دو مبحث آسان در ادبیات کنکور عبارتند از تاریخ ادبیات و واژگان و املا. از آنجا که این مباحث جزو آسان ترین مباحث کنکور است پیشنهاد میگردد تا داوطلبان محترم این دو مبحث را مطالعه کنند و در کنکور سراسری به تست های این دو مبحث پاسخ دهند.
دوره جامع ادبیات فارسی کنکور سراسری موسسه ونوس بدون شک دوره جامعی است که داوطلبان محترم میتوانند با تهیه و مطالعه مباحث مطابق با روش های پیشنهادی متخصصین و مدرسین موسسه ونوس تسلط کافی و لازم را برای موفقیت در کنکور سراسری کسب نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید